Shownieuws

Johan Heeren – juanita

today7 juli 2023 14

Achtergrond
share close

De Roosendaalse zanger Johan Heeren die eind 2023 zijn 25 jarig jubileum viert is inmiddels geen onbekende meer in de muziekwereld. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland was en is Johan regelmatig te vinden op diverse feesten, partijen en evenementen. Met vele grote namen deelde hij bijna wekelijks het podium, en we kunnen dan ook met recht zeggen dat hij zijn sporen in de muziek meer dan verdient heeft.

Zoals wellicht bekend is is Johan idolaat van oude nummers. Meer dan eens blies hij oude hits nieuw leven in en niet zonder succes. Dit keer heeft hij gekozen om de hitsingle ‘Juanita’ van Nick MacKenzie in een nieuw jasje te steken. Nick MacKenzie, geboren als Nick van den Broeke, is een Nederlandse zanger, die vooral onder de vleugels van muziekproducent Jack de Nijs begin jaren zeventig succes kende in Nederland, België en Duitsland.

Het nummer Juanita is 50 jaar geleden voor het eerst uitgebracht (1973) en geproduceerd en geschreven door Jack de Nijs (Jack Jersey) en Bastiaan (pseudoniem voor Chiel Montage) in het Engels en Duits. Omdat Johan het nummer (na 50 jaar) weer onder de aandacht wilde brengen bij het publiek vroeg hij Henk van Broekhoven (beter bekend als John Spencer) een Nederlandse versie te schrijven voor het liedje zodat het nummer drietalig kon worden uitgebracht.

Written by: Radio-Twilight Redactie

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 27-2023)

Raymon Hermans - Mij niet bellen De nieuwe single van Raymon Hermans heet 'Mij niet bellen'. Het is de eerste release van Raymon bij zijn nieuwe platenlabel. Mij niet bellen is een échte hit-song helemaal in de stijl zoals we die kennen van Raymon, geschreven door Quincy Wilson, Jurian Mooren en Raymon Hermans. De titel beschrijft dat hij ‘klaar is met alles, lekker wil gaan feesten en...niet gestoord wil worden'. […]

today3 juli 2023 6

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%