Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 28-2023)

today10 juli 2023 6

Achtergrond
share close

Johan Heeren – Juanita

De Roosendaalse zanger Johan Heeren die eind 2023 zijn 25 jarig jubileum viert is inmiddels geen onbekende meer in de muziekwereld. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland was en is Johan regelmatig te vinden op diverse feesten, partijen en evenementen. Met vele grote namen deelde hij bijna wekelijks het podium, en we kunnen dan ook met recht zeggen dat hij zijn sporen in de muziek meer dan verdient heeft.

Zoals wellicht bekend is is Johan idolaat van oude nummers. Meer dan eens blies hij oude hits nieuw leven in en niet zonder succes. Dit keer heeft hij gekozen om de hitsingle ‘Juanita’ van Nick MacKenzie in een nieuw jasje te steken. Nick MacKenzie, geboren als Nick van den Broeke, is een Nederlandse zanger, die vooral onder de vleugels van muziekproducent Jack de Nijs begin jaren zeventig succes kende in Nederland, België en Duitsland.

Het nummer Juanita is 50 jaar geleden voor het eerst uitgebracht (1973) en geproduceerd en geschreven door Jack de Nijs (Jack Jersey) en Bastiaan (pseudoniem voor Chiel Montage) in het Engels en Duits. Omdat Johan het nummer (na 50 jaar) weer onder de aandacht wilde brengen bij het publiek vroeg hij Henk van Broekhoven (beter bekend als John Spencer) een Nederlandse versie te schrijven voor het liedje zodat het nummer drietalig kon worden uitgebracht.

Voor de opnames van het nummer werd de hulp ingeroepen van Joris van Dijk en Michel Clerx van Sonic Solutions. Zij trokken ook nu weer alles uit de kast om het nummer te upgraden en zodat ze een feestelijke 2023 versie af konden leveren aan Johan. Wij denken dat dat meer dan gelukt is aldus Joris en Michel.

Johan en zijn team zijn heel nieuwsgierig naar de reacties en hopen dan ook dat het drietalig nummer omarmt zal worden door het publiek en veelvuldig te horen zal zijn bij de lokale regionale en landelijke zender in binnen en buitenland.

Deze week Favorietschijf vd week op www.radio-twilight.nl

Luister mee as vrijdag vanaf 20.00 uur gaan we vol gassss het weekend in!

De show ‘Het weekend barst los’ iedere vrijdag live om 20.00 uur en gaat door tot minimaal 23.00 uur.

Dj Pirke live met muziek van gisteren, vandaag en morgen!

Radio Twilight, het hit-kanon van het internet!

Written by: Peter Jakobs

Rate it

Vorig bericht

Shownieuws

Stefan van den Hout – voel de kracht van je liefde

Jarenlang stond de carrière van Stefan van den Hout op een laag pitje en bleven de liedjes die hij nog wilde uitbrengen op de plank liggen. Die plannen veranderde toen hij in contact kwam met Jolanda Clement van zijn huidige platenlabel JC Records. Ruim drie maanden geleden bracht hij daar zijn nieuwe single Goud uit. De single verscheen in vele Playlisten en werd/wordt nog steeds volop gedraaid op de diverse […]

today7 juli 2023 13

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%