Pirke's Favorietschijf

Pirke’s Favorietschijf vd week, 37-2022

today14 september 2022 17

Achtergrond
share close

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 37-2022, uitzending 444 voor dj Pirke).

Justen de Wildt – De Bajesklant

Justen de Wildt (Veenendaal, 18) had nooit verwacht dat z’n vorige single ‘Esmeralda’ zo’n grote hit zou worden. Maandenlang was deze piratenkneiter, die door het team van Sonic Solutions in een nieuw jasje werd gestoken, bij veel Nederlandstalige radiostations één van de meest gedraaide platen.

Justen: ‘Na zo’n knaller moet je wel met een heel goed vervolg komen. ‘De Bajesklant’ (origineel van Ad van Hoorn, 1976) is ook weer zo’n liedje uit de oude doos. Esmeralda moest in kroegen dansen voor geld dat nodig was om haar vriend Antonio vrij te kopen uit de gevangenis. In ‘De Bajesklant’ draait het in principe om diezelfde Antonio. Het gaat er uiteindelijk om dat die man daar in de eenzaamheid zit de kans krijgt waar ieder mens recht op heeft. Het is een logisch vervolg op ‘Esmeralda’. Ik moet eerlijk bekennen dat deze plaat al zeker een jaar geleden mijn aandacht trok tijdens een zoektocht voor een nieuwe single. Uiteindelijk is het deze destijds toch niet geworden. Achteraf gezien maar goed ook.

Op de vraag of Justen vanaf nu alleen maar klassiekers nieuw leven in gaat blazen is hij duidelijk. Het antwoord is NEE. Hij gaat na deze plaat gewoon weer nieuwe liedjes maken. Met name het levenslied genre spreekt hem erg aan. Het is in ieder geval duidelijk dat Justen geen eendagsvlieg is. Hij heeft nog zoveel plannen dat we nog jaren van hem kunnen genieten.

Deze week Favorietschijf vd week hier op www-radio-twilight.nl, eXtra vaak komt De Bajesklant voorbij in onze uitzendingen, genieten dus!

De show ‘Het weekend barst los’ start iedere vrijdag om 20.00 uur en gaat door tot minimaal 23.00 uur.

Dj Pirke live met muziek van gisteren, vandaag en morgen!

Radio Twilight, het hit-kanon van het internet!

Written by: Peter Jakobs

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Pirke’s Favorietschijf vd week, 36-2022

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 36-2022, uitzending 443 voor dj Pirke). Lucas & Gea - Oh, wat een hitte De nieuwe zomersingle van Lucas & Gea Oh, wat een hitte! Heel doeltreffend bij de huidige temperaturen. Een vrolijk liedje en een gemakkelijke meezinger en deze keer in het Groningse dialect. Ook dit nummer is wederom opgenomen in de Mastersound Studio te Muntendam. Oh, wat een hitte Hoe is dit […]

today14 september 2022 25

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%