Pirke's Favorietschijf

Pirke’s Favorietschijf vd week, 39-2022

today27 september 2022 25

Achtergrond
share close

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 39-2022, uitzending 446 voor dj Pirke).

Nelis Heesbeen – Mooie Señorita

Dat het leven niet altijd over rozen gaat heeft Nelis Heesbeen (De bijna 50-jarige zanger uit Zaltbommel) onlangs zelf ervaren. Hij stond op het punt om een nieuwe single uit te brengen. Op een gegeven moment kreeg hij het trieste bericht te horen dat een nicht van hem ongeneeslijk ziek was. Zij is overigens binnen twee weken op 43-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een diepe indruk op Nelis gemaakt. Om die reden heeft hij een aantal zaken vooruitgeschoven. Gelukkig kreeg hij steun en begrip van z’n fans. Inmiddels is het bijna herfst en omdat het nummer Mooie Señorita in principe een zomers tintje heeft is besloten om deze plaat op vrijdag 23 september 2022 te lanceren. Als je de eerste tonen van de muziekband hoort, is de kans groot dat je deze herkent. Het is namelijk een moderne bewerking van de uit 1983 afkomstige klassieker ‘Kleine Juanita‘ waarmee ‘Jan Verhoeven‘ († april 2021, oa Holland Duo) best wel een hitje in handen had.

Nelis: Ik ben zelf een enorme fan van de muziek die Jan Verhoeven heeft uitgebracht. Ik waardeer die man in alle opzichten en zie hem echt als de vader van het Nederlandse lied. Samen met producer Roy Otters (ANRO Productions) is er een verfrissende 2.0 versie gemaakt die bol staat van vrolijke klanken. Omdat ik ook fan ben van de Robert Pater stijl heeft Roy die ook verwerkt in deze fantastische uptempo single. Alle instrumenten zijn overigens live ingespeeld en dat is te horen ook. Het enigste wat veranderd is, is de titel. De tekst is hetzelfde gebleven. Die is gewoon goed en dan moet je daar afblijven.

Deze week ‘Favorietschijf vd week’ hier op www-radio-twilight.nl, eXtra vaak komt ‘Mooie Señorita’ voorbij in onze uitzendingen, genieten dus!

De show ‘Het weekend barst los’ start iedere vrijdag om 20.00 uur en gaat door tot minimaal 23.00 uur.

Dj Pirke live met muziek van gisteren, vandaag en morgen!

Radio Twilight, het hit-kanon van het internet!

Written by: Peter Jakobs

Rate it

Vorig bericht

Tip van Theet

Tip van Theet week 39-2022

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Diego Holzken – Laat me niet langer dromen'.Diego Holzken (Sittard - 29 jaar) speelt van jongs af aan muziek een belangrijke rol in zijn leven. Hij was altijd bezig met zingen en het draaien van muziek. Op feestjes stond hij vaak met een microfoon in zijn hand liedjes te zingen. In het najaar van 2015 was Diego op vakantie in Spanje waar op […]

today26 september 2022 18

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%