Tip van Theet

Tip van Theet week 03-2023

today17 januari 2023 25

Background
share close

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Donnie & Frans Duijts – Koffie of thee’

Het gelegenheidsduo Donnie & Frans Duijts zijn na hun gezamenlijke hit ‘Frans Duits’ (2021) opnieuw de studio ingedoken met als resultaat ‘Koffie of thee’.

Donnie (artiestennaam van Donald Scloszkie/Donald Ellerström) (Diemen – 28 jr.) is geboren in Amsterdam en heeft een Zweedse vader en een Nederlandse moeder.
Via o.a. ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ kwam hij bij een platenmaatschappij en bracht daar zijn eerste uitgave onder de naam Donnie uit, genaamd ‘Leipie van het plein’ (2014). Daarvoor had hij al eerder samengewerkt met o.a. Lange Frans (als Young Kermit).
In 2016 bracht Donnie ‘Mentaal’ uit, een eerbetoon aan darter Raymond van Barneveld.

Frans Duijts (Tiel – 43 jr.) Duijts begon zijn zangcarrière als imitator van André Hazes.
In 2008 scoorde hij zijn eerste echte hit met het liedje ‘Jij denkt maar dat jij alles mag van mij’, een door Pierre Kartner geschreven nummer.
Het origineel hiervan werd in 1985 opgenomen door de Vlaamse zangeres Marleen. Deze single stond een half jaar genoteerd in de hitlijsten en werd in 2009 uitgeroepen tot de meest gedraaide Nederpop hit in de horeca. Na dit succes besloot Frans zich te gaan richten op een eigen zangcarrière.

Hoewel Donnie het jammer vindt dat Frans Duijts nog altijd geen woord Frans of Duits spreekt, vonden ze het samen wel een goed idee om nog een keer de studio in te duiken. Van een kopje koffie en thee kwam het niet, maar al snel verscheen een fles van twee bij twee…
Het nummer werd geschreven door Donnie, Dennis Foekens en Arno Krabman en werd ook geproduceerd door Arno Krabman. Het is een feestnummer dat gaat over het verzetten van de zinnen met een drankje en dansje.

Hun vorige gezamenlijke single was meteen een klapper en onze voorspelling is dat ze dit gaan evenaren met deze nieuwe singel.

Wederom een vrolijke en uptempo Tip van Theet. Zo hebben we ze graag en kunnen we ze nu zeker goed gebruiken.

Luister mee en oordeel zelf, a.s. donderdag vanaf 20.00 uur de Tip van Theet op www.radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Previous post

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 03-2023, uitzending 459 voor dj Pirke).

Colinda - Later krijg je spijt Later krijg je spijt. Dat zijn woorden die iedereen wel eens gebruikt als er onrecht aangedaan wordt. In sommige gevallen eindigt dat in een breuk die na verloop van tijd personen toch aan het denken zet. Colinda (Tilburg) hoopt dat ze met haar nieuwe single ‘Later krijg je spijt’ andere mensen zover kan krijgen om in ieder geval na te laten denken over wellicht […]

today16 januari 2023 13


0%