Tip van Theet

Tip van Theet week 08-2023

today21 februari 2023 6

Achtergrond
share close

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Donny Ponsen – Kom in m’n armen’.

Donny Ponsen (Nootdorp – 30 jr.) is geboren in Den Haag en heeft het zingen niet van een vreemde. Inderdaad, Donny is de zoon van de bekende volkszanger Rinus Ponsen. Donny groeide als kind dan ook op met Nederlandstalige muziek en het was dan ook al vroeg duidelijk dat Donny in de voetsporen van zijn vader zou treden.

Zijn debuutsingel ‘Alles wat je zei’ kwam in 2017 uit en inmiddels is hij dus al een jaartje of zes bezig met het uitbrengen van singles en het bouwen van feestjes tijdens zijn optredens. Donny doet dit naast zijn dagelijkse werk bij het bedrijf van zijn opa.

Het heeft even op zich laten wachten, maar de nieuwe single van Donny heeft alle potentie om net zo’n grote hit te worden als de voorganger ‘Drink rode wijn’ (01-2020). Na verloop van tijd kreeg hij van z’n fans te horen wanneer er eens een opvolger kwam. Donny is vervolgens gaan zoeken naar iets in datzelfde genre. Helaas wilde dat niet meteen lukken en is Donny van mening dat je zoiets niet moet overhaasten.

Donny: “Ik had eind 2022 al een afspraak staan met producer Manfred Jongenelis maar de ochtend hier voorafgaand belde hij me en vertelde dat hij met Carlo Rijsdijk (Helemaal Hollands) al over mij gesproken had. Carlo is tegenwoordig kind aan huis bij Manfred Recording in Etten-Leur. Hij had het idee om het “vergeten” lied ‘Kom in mijn armen’ van het gelegenheidsduo Cisca Peters & Aristakes nieuw leven in te blazen.

Ik kende het nummer zelf niet, maar vond het wel een leuk idee, ondanks dat ik eigenlijk een compleet nieuw liedje wilde. Ik stuurde de track door naar m’n vader en vroeg wat hij ervan vond. Natuurlijk kende hij het lied wel en begon spontaan het refrein al mee te zingen. Dat was voor mij de doorslag om de uitdaging aan te gaan. Vanaf dat moment bleef de melodie maar in m’n hoofd zitten en gaf ik aan Manfred groen licht. Hoe Manfred het gemaakt heeft is echt top. Ik weet ook wel dat het coveren van klassiekers momenteel erg populair is, maar het is geen garantie dat het aanslaat. Toch heb ik daar wel een goed gevoel over”.

Wij delen dit gevoel, met z’n nieuwe single heeft Donny weer een potentiële knaller in handen. Het is weer een lekker uptempo meezinger geworden. En u weet, zo hebben wij ze graag!

Deze week dus de nieuwe Tip van Theet. A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Tip van Theet

Tip van Theet week 07-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Rutger van Barneveld – Malle Pietje’.Rutger van Barneveld (Maasbommel – 32 jr) is geboren in Tiel en staat sinds 2002 al op de planken. Na zijn deelname aan het tv-programma ‘Ik geloof in mij’ is Rutger in één klap een bekende Nederlander.De keerzijde van zijn deelname is echter wel dat veel mensen een beeld van Rutger hebben dat niet altijd kloppend is met […]

today14 februari 2023 13


0%