Tip van Theet

Tip van Theet week 11-2023

today13 maart 2023 5

Achtergrond
share close

Deze week de nieuwe Tip van Theet: ‘André Kooistra – Ik kan niet wachten tot het weekend is’.

André Kooistra (Franeker – 53 jr.) in het dagelijkse leven brandweerman, is een grote liefhebber van Nederlandstalige muziek.

Als 16 jarige jongen ging André regelmatig mee met zijn buren die als duo optredens verzorgden op bruiloften en partijen. Hij mocht dan helpen met de opbouw van de zanginstallatie en later speelde hij orgel en zong een deuntje mee voordat de gasten arriveerden. Daarna kocht hij van zijn spaargeld een keyboard en speelde op zolder bekende Nederlandse nummers. In de loop der jaren breide hij zijn instrumentarium uit en begon hij te draaien als DJ met een Drive-in show.
Zo raakt André “verslaafd” aan de microfoon en begint hij tijdens het draaien met de Drive-in show wat mee te zingen. Hij krijgt hier lovende reacties op en zijn eerste optreden als zanger komt onverwacht als hij tijdens een avond uit gevraagd wordt de plotseling zieke zanger van die avond te vervangen. Vanaf dat moment wordt André steeds meer als zanger uitgenodigd en maakt hij naam als “de feestmaker bij uitstek”.

Al geruime tijd werkt André naar volle tevredenheid samen met producer Dylan van der Feen (o.a. ‘Zeven brieven’, ‘Werelddag’ en ‘Kijk niet achterom’).
André: “Ik gaf vorige maand aan dat ik toe was aan een nieuwe single. Dylan heeft i.s.m. Fokko Dam en Arie Kuipers de muziek en de tekst geschreven van deze feestknaller van jewelste. Het hoge meezinggehalte en de sound, waarin uiteraard de accordeon niet mag ontbreken, moet gewoon verweven zijn in de productie. Omdat het publiek dat van mij, als feestzanger, ook verwacht wijk ik daar niet van af. Het onderwerp waarover ik zing is natuurlijk heel herkenbaar voor mensen die van maandag t/m vrijdag werken. In het weekend kun je genieten van die dingen die je leuk vindt en daar hoort bij velen een bezoekje met vrienden aan de kroeg bij”.

Deze week dus de nieuwe Tip van Theet, ‘Ik kan niet wachten tot het weekend is’.
A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 11-2023)

Harjan - Uit z'n panty Stel je voor het is zaterdagavond. Je gaat er weer lekker op uit met al je vrienden en belandt in een bruin cafeetje waar de tap blijft doorstromen. Dan wordt het natuurlijk heel snel gezellig en zing je in koor een vrolijk liedje mee. Dat was precies de achterliggende gedachte die Harjan verweef in zijn nieuwe feestknaller ‘Uit z’n panty’ Daarnaast is Harjan ook een […]

today13 maart 2023 10


0%