Tip van Theet

Tip van Theet week 13-2023

today27 maart 2023 11

Background
share close

Tip van Theet week 13-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet: ‘Gerard Palts – Mooi van buiten, stout van binnen’.

Gerard Palts (Appeldoorn – 40 jr.) komt uit een muzikale familie en is inmiddels geen onbekende meer in het Nederlandse artiestenwereldje. Hij zingt sinds 2003 en bracht in 2010 zijn eerste singel uit ‘Jongen van de handel’. Doordat Roy Donders het nummer in 2013 coverde kwam het origineel van Gerard ook weer naar boven en bestormde opnieuw de hitlijsten.

Na het hernieuwde succes van ‘Jongen van de handel’ kwam Gerard met het idee om een kroegnummer te maken. Dit resulteerde in het nummer ‘Sientje’ dat Gerard exclusief maakte voor het gelijknamige en inmiddels gesloten Apeldoornse Café Sientje. Daarna volgde nummers als ‘Julietta’ en ‘Jij bent een golddigger’.
Omdat ‘Sientje’ nog steeds een hit was tijdens zijn optredens besloot Gerard om hier een officiële singel van te maken. Deze nieuwe versie werd omgedoopt tot ‘Ik ga vanavond weer stappen’ (Tip van Theet in 07-2019).

Gerard Palts is regelmatig te zien op de nationale en regionale tv, zo figureerde hij in Flikken Maastricht en nam hij deel aan ‘De muzikale uitdaging’ van TV73. In dit laatste tv-programma kwam zijn nieuwe single ‘Mooi van buiten, stout van binnen” ook tot stand. Hierin werd Gerard uitgedaagd om samen met presentator Nol Roos en producer Kees Tel binnen drie uur een complete single te maken. En dat is dus gelukt, met als resultaat zijn nieuwe single.

Gerard zelf omschrijft de single als een vrolijke meezinger en ook mede schrijvers Nol Roos en Kees Tel zijn enthousiast over de nieuwe single. ‘In 3 uur een complete single maken is al een uitdaging op zich. Dat we zo’n mooi resultaat hebben kunnen neerzetten, maakt ons extra trots’, aldus Nol Roos en Kees Tel.

Het nummer is inderdaad een vlotte en vrolijke meezinger en daarom natuurlijk ook deze week verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

Oordeel zelf. A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Previous post

Tip van Theet

Tip van Theet week 12-2023

Tip van Theet week 12-2023Deze week de nieuwe Tip van Theet: ‘Jordi Weijer – Het spijt me'. Jordi Weijer (Ten Boer - 28 jr.) is geboren in Groningen en in het dagelijkse leven chauffeur.Desondanks maakt hij geen truckersmuziek.Hij komt nu met een erg mooie bewerking van een nummer dat in 1982 al het levenslicht zag als B kant van de singel ‘In de bouw’ van ‘De Mario’s – Het spijt […]

today20 maart 2023 18


0%