Tip van Theet

Tip van Theet week 14-2024

today1 april 2024 5

Background
share close

Tip van Theet week 14-2024

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Peter van der Velden – Een man mag niet huilen’ 2.0.

Peter van der Velden (‘s Hertogenbosch – 35 jr.) stond een kleine 25 jaar geleden op Camping De Heldense Bossen, hier in Limburg en zong daar voor het eerst een paar liedjes. De lovende reacties welke volgde smaakte naar meer en dus ging Peter er vol voor.

Nu dus een kleine 25  jaar verder lanceert de Brabantse zanger z’n nieuwe single ‘Een man mag niet huilen 2.0’. Met deze cover van Jacques Herb laat Peter horen dat hij van alle markten thuis is. Ondanks dat de originele versie (geschreven door Pierre Kartner) al meer dan 50 jaar oud is, kent vrijwel iedereen deze tranentrekker.

Vanwege de fijne samenwerking met Kees Tel bij zijn vorige single nam Peter nu wederom contact op met Kees om te praten over een passende opvolger. Peter: “Ik liep al een tijdje met het idee rond om een cover uit te brengen, maar had nog geen keuze gemaakt welke plaat dat dan zou worden. Tegenwoordig worden alle registers opengetrokken om nou nét die hit uit vroegere jaren nieuw leven in te blazen. Op die manier kwam ik bij ‘Een man mag niet huilen’ terecht. Dat is zo’n lied die het publiek in grote feesttenten altijd luid meezingt.

Kees vond het een geweldig idee en wist het feestgehalte behoorlijk op te schroeven. Vooral de accordeonklanken en de blazers zorgen voor de juiste stemming. Het is wel even heel iets anders dan de vele levensliedjes die ik voorheen uitbracht, maar ik heb hier een heel goed gevoel over”.
En dat gevoel delen wij met Peter van der Velden.

Wederom een topper van een Tip van Theet deze week!

Luister mee en oordeel zelf, a.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Previous post

Tip van Theet

Tip van Theet week 13-2024

Tip van Theet week 13-2024Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Michael Pigge – Ga als je wil'. Michael Pigge (Almelo – 35 jr.) werd geboren in Almelo. Thuis bij zijn ouders in het bekende café Memory werd er altijd Nederlandstalige muziek gedraaid waardoor Michael alle bekende hits al vroeg uit volle borst meezong.Op 16-jarige leeftijd trad Michael voor het eerst op tijdens een bruiloftsfeest en dat werd een groot […]

today25 maart 2024 9


0%