Tip van Theet

Tip van Theet week 18-2023

today2 mei 2023 8

Achtergrond
share close

Tip van Theet week 18-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet: ‘Frank Verkooyen – Die lege plek’.

Frank Verkooyen (Breda – 55 jr.) kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Zijn beide ouders waren erg actief in de muziek. Vader Ad Verkooyen schreef veel muziek en was net als moeder Riki Verkooyen o.a. bekend van ‘Het Kermis Duo’ en ‘Duo Onbekend’. Al op zeer jeugdige leeftijd deed Frank ervaring op in de amusementsband van zijn vader en zette al snel de weg in naar een solocarrière.

Inmiddels heeft hij een eigen Nederlandstalig repertoire opgebouwd en vele singles uitgebracht. Hits als ‘Kom wie wil er met mij dansen’, ‘’Dans de hele nacht met mij’, ‘De waarheid’ en ‘Ik mis je zo’ galmen vrijwel dagelijks uit de speakers in de vaderlandse kroegen.

Dat het leven van Frank Verkooyen inmiddels voor ruim 90% uit muziek bestaat is allang geen geheim meer. Frank ontwikkelde zich in de loop der jaren niet alleen als zanger maar ook als componist en muziekproducent en is inmiddels ruim 20 jaar eigenaar van zijn eigen muziekstudio ‘The Boom! Music Studio’ in De Meern, een van de beste opnamestudio’s van Nederland.

Met name het produceren van liedjes voor andere artiesten heeft de laatste jaren een enorme wending genomen. Dit heeft alles te maken met de hoge kwaliteit die vanuit zijn studio geleverd wordt en hierdoor mag hij inmiddels wel hofleverancier van de wekelijkse Tip van Theet genoemd worden!
Tussen de bedrijven door blijft Frank ook werken aan zijn eigen zangcarrière die eveneens succesvol kan worden genoemd.
Voor zijn nieuwe single ‘Die lege plek’ is hij gaan zoeken naar een sound die er momenteel even niet is. Hij heeft daarom gekozen om invloeden uit de jaren ’80 te vermengen met de huidige klanken. Vooral de elektronische tonen van de synthesizer halen herinneringen van vroeger op. Daarentegen zorgen de gitaarpartijen die zijn ingespeeld door Marcel Fisser en de bas door Serge Bredewold voor de juiste mix.


Frank werkt tegenwoordig heel graag samen met tekst kunstenaar Björn de Leijer die onderwerpen op een perfecte manier weet om te zetten naar een verhaallijn waarvan je van te voren niet weet waar het eindigt. Hij houdt het op die manier spannend en daardoor luister je vrijwel zeker de gehele plaat af. Ondertussen zijn Frank en Björn een exclusieve samenwerking aangegaan die ongetwijfeld zijn vruchten af zal werpen. Dat is geen illusie maar een feit.

Het resultaat van deze samenwerking; wederom een pracht van een Tip van Theet met hit garantie!

Deze week dus verkozen tot de nieuwe Tip van Theet en a.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 18-2023)

Justin Tonnema - Die mooie dagen in Barbados Velen zullen Justin nog wel kennen, de in Enschede geboren zanger maar tegenwoordig wonende in het mooie en gezellige Borne zingt al vanaf zijn 12 jarige leeftijd en met 13 jaar had hij een eigen singel “Isabella is haar naam” destijds opgenomen bij Manfred Jongenelis. Hij stond op jonge leeftijd regelmatig op het Mega Piraten Festijn en bij de Regio Tap en […]

today1 mei 2023 6


0%