Tip van Theet

Tip van Theet week 19-2023

today8 mei 2023 7

Achtergrond
share close

Tip van Theet week 19-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet: ‘Matthijs Koning – Nooit vergeten’.

Matthijs Koning (Oosterhout, 31 jr) heeft zoals het zingen niet van vreemden. Zijn vader en opa zongen ook en vooral zijn opa heeft hierbij grote successen geboekt als helft van het bekende “duo de Koning” in de jaren 60 en 70.

Reeds op de middelbare school begint Matthijs met zingen voor publiek en na het behalen van de tweede plaats op een talentenjacht gaat het opeens hard. Hij wordt opgemerkt door de bekende producer Edwin van Hoevelaak wat hem een podiumplaats oplevert op het populaire festival Oosterhout Live en wat het begin van Matthijs zijn zangcarrière betekend.

Hierna volgen enkele singles, o.a. ‘Honderdduizend woorden’ (Tip van Theet in april 2017), ‘Ik wil je helemaal’ (Tip van Theet in juni 2018), ‘Zwoele nacht’ (Tip van Theet in oktober 2018) en ‘Nu of nooit’ (Tip van Theet in juli 2021).

Na een radiostilte van een kleine twee jaar laat Matthijs weer van zich horen. De aanleiding hiervoor is zijn nieuwe single ‘Nooit vergeten’ die geproduceerd is door z’n vaste producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio in De Meern.

Matthijs: “Ik had op Spotify een uptempo Zuid-Afrikaans liedje gehoord waarvan ik vrolijk werd. Mijn vraag aan Frank was of hij daar een eigen draai aan kon geven zodat het in mijn straatje zou passen. Normaal gesproken schrijft mijn broer Koen al mijn teksten, maar omdat Frank aangaf dat hij sinds kort een exclusieve samenwerking heeft met de getalenteerde tekst-kunstenaar Björn de Leijer, gaf ik hem de vrije hand om het onderwerp te kiezen. De eerste opzet was meteen goed, dus konden we aan de slag. Hopelijk wordt de single breed opgepakt en kan het publiek de vrolijkheid proeven van deze zomerknaller.”

Het is een zeer vrolijk en uptempo nummer geworden, een nummer zoals we ze graag hebben als Tip van Theet.
Kortom weer een toppertje van onze ‘huisleverancier’ als Tip van Theet deze week.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 19-2023)

Jeroen van Zelst - Jouw liefste wens Jeroen van Zelst staat bekend om zijn aanstekelijke muziek, energieke optredens en natuurlijk veel humor. Nu komt hij met zijn feestversie van de hit ‘Jouw Liefste Wens’, het nummer van de Nederlandse band De Paladijns. Het nummer werd uitgebracht in 1982 en groeide uit tot een hit in Nederland. In 2023 lijkt het nummer weer populairder dan ooit en daar doet Jeroen van […]

today8 mei 2023 4


0%