Tip van Theet

Tip van Theet week 21-2023

today22 mei 2023 9

Achtergrond
share close

Tip van Theet week 21-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Jos van Schaaik – Voor ik het wist’.

Jos van Schaaik (Utrecht – 32 jr.) begon zijn zangcarrière in augustus 2015. Hij ging met vrienden stappen en kwam terecht bij een horecagelegenheid in de Domstad waar die avond een open podium georganiseerd werd.

Jos had al vele malen van zijn vrienden gehoord “ga iets doen met je mooie stem” en dit gaf de doorslag om na één oproep de microfoon te pakken en mee te zingen met de hit van Frank van Etten, ‘Jij bent niet meer die man van toen’.

Na afloop kwam zanger/coach Henk Kamphuis naar hem toe en gaf hem complimenten en een aanbod om Jos wat zangtechniek bij te brengen. In September 2016 kwam zijn eerste promo single ‘Hey, jij kom hier dan’ uit en in april 2021 scoorde Jos al eens de Tip van Theet op Radio Twilight met zijn single ‘1001 Nachten’ en nu dan wederom met de nieuwe single ‘Voor ik het wist’.

Jos: ’M’n eerste twee singles heb ik samen met Harry Gerritsen geschreven. Hij kent me al heel erg lang en weet zo’n beetje alles wat er speelt in mijn leven. Vooral de eerste plaat ‘Altijd wat’ wordt tot nu toe, waar ik ook kom, altijd meegezongen. De nieuwe single heeft ook alle potentie om het publiek vrolijk te stemmen. Dat is dan ook de reden dat ik Harry weer benaderde om iets voor mij te schrijven.
Hij begon meteen te lachen en had al iets in gedachten. Als hij eenmaal aan het schrijven is gaat het heel snel. Ik moet eerlijk zeggen dat het onderwerp inderdaad bij mij past. Overigens had Harry ook al een melodielijn bedacht.
Het team van Sonic Solutions is daar verder mee aan de slag gegaan en ik ben heel erg content met het eindresultaat. Ze wisten dat ik er graag een beetje rust in wilde hebben en dat is gelukt. Na die stilte moest het gaan knallen met dubbele stemmen en ook dat is erin verwerkt. Natuurlijk is de accordeon ook weer prominent aanwezig omdat dit één van de instrumenten is waar het publiek vrolijk van wordt. Ik ben zelf namelijk ook een grote fan van gezellige muziek.’

Naar onze mening wederom een goed gelukte productie waarmee Jos van Schaaik zeker zijn naam verder zal uitbouwen.

Oordeel zelf, a.s. donderdag vanaf 20.00 uur de nieuwe Tip van Theet op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 21-2023)

Jannes - Monika Jannes heeft al vaker geroepen dat de geschiedenis zich herhaalt. Met name de laatste jaren blijkt dat de nieuwe generatie hem niet vergeten is. Ook in de tijd dat zo’n beetje de hele wereld twee jaar stilstond merkte Jannes dat de jeugd zijn liedjes massaal via de bekende portals streamden. Tijdens die periode heeft Jannes allesbehalve stilgezeten. Samen met Emile Hartkamp en Norus Padidar heeft hij gewerkt […]

today22 mei 2023 5


0%