Tip van Theet

Tip van Theet week 23-2024

today3 juni 2024 2

Background
share close

Frans Duijts (Tiel – 45 jr.) begon zijn zangcarrière als imitator van André Hazes.
In 2008 scoorde hij zijn eerste echte hit met het liedje ‘Jij denkt maar dat jij alles mag van mij’, een door Pierre Kartner geschreven nummer.
Het origineel hiervan werd in 1985 opgenomen door de Vlaamse zangeres Marleen. Deze single stond een half jaar genoteerd in de hitlijsten en werd in 2009 uitgeroepen tot de meest gedraaide Nederpop hit in de horeca. Na dit succes besloot Frans zich te gaan richten op een eigen zangcarrière.

Na eerder dit jaar al een dikke hit te hebben gescoord met ‘Kilometervreters’ komt Frans wederom met een dijk van een plaat.
De nieuwe single is de aftrap naar een nieuw project waarmee Frans bezig is, een inspiratieplatform rond de prachtige regio’s de Betuwe en Maas en Waal. Dit project genaamd ‘Frans Thuis’ biedt een unieke mix van boeiende content en nieuwe muziek van de hand van Frans en dient als opmaat naar het hoogtepunt: Frans Thuis LIVE, een nieuw en uniek muziekfestival in 2025. Frans Duijts wil in het voorjaar van 2025 zijn oude Waalkade concerten nieuw leven inblazen. Het vorige festival in 2011 en 2012 was een groot succes. Dit keer zal het concert in een nieuw jasje worden gestoken.

Uiteraard vond Frans dat bij de lancering van het platform ‘Frans Thuis’ een lied hoorde en dus toog hij naar de studio van Manfred Jongenelis om samen met Manfred en Carlo Rijsdijk deze knaller te maken en op te nemen.

Het resultaat is een uptempo song, lekker stevig maar bovenal een meezinger zoals we dat van Frans gewend zijn en daarom zeker Tip van Theet waardig!

Deze week dus verkozen tot de nieuwe Tip van Theet en a.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Previous post

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 23-2024)

Jesse Prins - Dichtbij Dichtbij zo heet de nieuwe single van Jesse Prins en is een geweldige opvolger van Thuis Hier Op het Plein. Ontdekt worden via social media; je hoort het over artiesten als Davina Michelle of internationale artiesten zoals Olivia Rodrigo, maar een volksartiest die via deze weg ontdekt is? Het overkwam Jesse Prins (Deventer). Hij is slechts 21 jaar wanneer niemand minder dan Tino Martin hem op […]

today3 juni 2024 4


0%