Tip van Theet

Tip van Theet week 24-2023

today12 juni 2023 9

Achtergrond
share close

Tip van Theet week 24-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Demy de Groot – Cantara Pepe’.

Demy de Groot (Rotterdam – 26 jr) is geboren in Capelle aan den IJsel.
Ook al dateert de originele versie van ‘Cantara Pepe’ uit 1981 (The Press), vrijwel iedereen kent deze klassieker waar je meteen vrolijk van wordt.

De meeste ideeën om de juiste liedjes van vroeger nieuw leven in te blazen krijgt Demy op een presenteerblaadje aangereikt door zijn vader Willem. Hij was jarenlang deejay in het piratencircuit en kent alle pareltjes van vroeger wel.
Ondanks dat Demy zelf ook als deejay feestavonden en partijen presenteert was hij nooit op het idee gekomen om deze gezellige plaat met een hoog meezinggehalte om te toveren tot een Nederlandstalige zomerhit. Hij kent de originele versie wel en weet uit ervaring dat deze altijd goed wordt ontvangen.

Demy: “Mijn vader heeft een hele lijst gemaakt met allemaal populaire geheime zender plaatjes van vroeger. Voorlopig kan ik dus nog wel even vooruit. Het uitbrengen van covers gaat mij heel goed af. Ik heb natuurlijk ook wel een aantal nieuwe liedjes gelanceerd, maar op de één of andere manier is de herkenbaarheid van die oude melodielijnen en het meezinggehalte de basis van succes.
Heel toevallig is Carlo Rijsdijk mijn overbuurman. Naast zanger van Helemaal Hollands schrijft hij, normaal gesproken, exclusief teksten voor klanten van producer Manfred Jongenelis. Voor mij heeft Carlo een uitzondering gemaakt en een prachtige verhaallijn bedacht. De kracht van het nummer is natuurlijk de titel ‘Cantara Pepe’. Die hebben we uiteraard in stand gehouden. De opnames vonden wederom plaats onder toeziend oog van het Sonic Solutions team in Roosendaal.

Gezien de hoge zomerse temperaturen deze week leek ons dit het juiste moment om dit vrolijke nummer van Demy de Groot uit te roepen tot Tip van Theet van de week.

Ook dit is weer een lekkere uptempo meezinger die je meteen een zomers gevoel geeft. En u weet, daar houden we van!

Deze week dus verkozen tot de nieuwe Tip van Theet en a.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 24-2023)

Marco Schuitmaker - Engelbewaarder (Party DJ Rudie Jansen Remix) Ondanks de zomerse temperaturen dook Party DJ Rudie Jansen ( Nijkerkerveen) de studio in met als resultaat een nieuwe remix van Marco Schuitmaker - Engelbewaarder. Het origineel was al Favorietschijf vd week hier op 23-09-2022, en nu hoor je deze nieuwe remix komende weken iedere live uitzending voorbij komen op www.radio-twilight.nl Bij een nieuwe mix hoort natuurlijk ook een videoclip en […]

today12 juni 2023 6


0%