Tip van Theet

Tip van Theet week 41-2023

today9 oktober 2023 3

Achtergrond
share close

Tip van Theet week 41-2023

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Jannes – Ik zing als de zon schijnt’.

Jannes (Emmen – 50 jr.), artiestennaam van Jannes Wolters, woonde jarenlang in Noordscheschut maar woon al weer een aantal jaren in zijn geboorteplaats Emmen.

Door muzikale familieleden kwam Jannes van jongs af aan in aanraking met Hollandse muziek. Dit leidde op 21 augustus 1999 tot een eerste single, die in eigen beheer werd opgenomen. Deze single, genaamd ‘Ben jij bij me’, werd dankzij de vele piratenzenders enigszins succesvol en hierdoor kwam Jannes in contact met producer, tekstschrijver en componist Martin Sterken uit Valthermond. Met hem nam Jannes zijn debuut-cd ‘Bella Bianca’ op.

Zijn tweede cd ‘Van Casablanca naar Napoli’ (2001) betekende de landelijke doorbraak voor Jannes.
In 2004 ging Jannes een samenwerking met Emiel Hartkamp aan en ook nu weer volgde de hits elkaar in hoog tempo op wat later resulteerde in zijn bijnaam ‘Koning der Piraten’. In geuzennaam maar ook een eerbetoon aan zijn opkomst in de muziekscène welke grotendeels te danken is aan de etherpiraten en internetstations.

Inmiddels is Jannes een 16 gouden- en platina platen verder en komt hij met een vrolijke en zomerse nieuwe singel.

Als voorloper van zijn nieuwe album presenteert Jannes een enorme meezingversie van de klassieker ‘Ik zing als de zon schijnt’. De echte liefhebbers van piratenmuziek linken deze titel natuurlijk aan de versie van De Teddyboys uit 1982. Ook Bobby Prins plaatste deze track in de jaren ’90 op één van zijn albums.
Ruim voordat de zangcarrière van Jannes begon was dit nummer al zeer geliefd bij hem.
Jannes: “Ik ben opgegroeid met geheime zender muziek. Daarnaast maakte de platenspeler en later de cd-speler overuren bij ons thuis. Omdat mijn ouders vroeger een grammofoonplaten/cd-winkel hadden was ik één van hun vaste klanten. Ik kocht zelf regelmatig elpees en verzamel-cd’s en daar stond dit lied ook meerdere keren op”.
Met name het fijne vakantiegevoel, de gezelligheid én het bijzonder hoge meezinggehalte stemmen hem vrolijk. Dat was dan ook de reden dat hij Emile Hartkamp en Norus Padidar vroeg om deze plaat in een Jannes sound om te toveren. Uiteraard is dat gelukt.

Deze week dus de nieuwe Tip van Theet. A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op https://radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Vorig bericht

Tip van Theet

Tip van Theet week 40-2023

Tip van Theet week 40-2023Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Martin Sifoy – Leven zonder jou 2.0’.Martin Sifoy (Didam - 47 jr.) is een talentvolle zanger welke we vooral kennen van zijn grote hit uit het voorjaar van 2007, ‘Leven zonder jou’. Zijn tweede singel ‘Duizend sterren’ volgde in september van dat jaar en werd ook veel gedraaid op de radiostations.Daarna nam hij bij een lokale studio een derde […]

today2 oktober 2023 4


0%