Tip van Theet

Tip van Theet week 51-2023

today18 december 2023 5

Background
share closeDeze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Roykuh – Mijn tweede liefde’.

Roykuh (Eindhoven – 40 jr.). begon in 2005 voor de grap met zingen. Omdat hij best veel positieve reacties op zijn zangtalent kreeg gaf hij zich in 2019 op voor de talentenjacht ‘Stanley Hazes zoekt the Voice’. Hij ging met de publieksprijs naar huis en mocht een eerste eigen single opnemen ‘Zoals ik wil’.
Met de lancering van deze feestplaat groeide zijn naamsbekendheid in de regio Eindhoven.
Roykuh: “Mijn werkelijke naam is Roy (de Groot), maar omdat iedereen me al bijna m’n hele leven Roykuh noemt is dat m’n artiestennaam geworden. Om het in Brabantse termen te houden vond ik Royke te saai, vandaar dat ik dus voor Roykuh heb gekozen”.

Roykuh organiseerde op een gegeven moment een evenement waarbij Frank Verkooyen ook als zanger geboekt was. Roykuh kwam in gesprek met Frank en kwam er toen pas achter dat deze ook een verdienstelijk producer was.

De opbeurende woorden die Frank uitsprak over een eventueel vervolg op de zangcarrière van Roykuh resulteerde in een afspraak in de The Boom! Music Studio. Tijdens het gesprek in de studio liet Frank mij een Duitstalig nummer horen waarvan hij dacht dat het wel iets voor mij was. De Venlose Tekstschrijver Wim Roeffen heeft het geheel vertaald in het Nederlands. Roykuh: “Bij het lezen van de tekst kwam ik erachter dat het ook nog eens op mijn eigen leven sloeg. Dat vond ik wel heel bijzonder. Muzikaal gezien heeft Frank er een prachtige productie van weten te maken. Ik ben er ontzettend blij mee en hoop dat het me verder brengt in de muziekwereld”.

Deze week wederom een pracht van een Tip van Theet. Luister en oordeel zelf, vanaf a.s. donderdag 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Written by: DJ Theet

Rate it

Previous post

Pirke's Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 51-2023)

Bryan Jongsma - Smoorverliefd In een gesprek tussen Bryan Jongsma en Ronald Visch (Rood-Hit-Blauw Producties) kwam natuurlijk ter sprake dat zijn naams-bekendheid vanwege het uitbrengen van z’n vorige single ‘Ik zie je weer in Spanje’ enorm is gegroeid. Ronald gaf verder aan dat het moment om nog verder te groeien binnen handbereik ligt als hij zou gaan werken aan een eigen sound gepaard met een originele splinternieuwe single. Omdat dat […]

today18 december 2023 7


0%