Shownieuws

Vroeger kindsterretje Wilma en broer Henny Thijssen nemen droomduet op als afsluiting van roemrijke carrière

today2 augustus 2022 336

Achtergrond
share close

Het ging er tijdens de opnamen uiterst emotioneel aan toe. Wilma Landkroon weegt nog maar 40 kilo en moest tijdens het zingen door haar broer Henny Thijssen worden ondersteund. Maar de opnamen zijn intussen achter de rug: een droom die uitkomt, als afsluiting van een roemrijke carrière. Al laat de single ‘Onze Liefde’ nog wel heel even op zich wachten.

Ze zijn broer en zus, zijn beiden geboren en getogen in Enschede en hebben beiden een indrukwekkende carrière. Henny (70) als zanger en componist. Schreef liedjes voor onder anderen André Hazes senior en zegevierde twee jaar geleden tijdens The Voice Senior.

Wilma was als elfjarige wereldberoemd in heel Nederland, samen met dat andere grote kindsterretje Heintje Simons. Destijds ontdekt door wijlen zanger Gert Timmerman zong ze als prille puber ooit met Vader Abraham de klassieker ‘Zou het erg zijn lieve opa?’ en had ze eind zestiger jaren een hit met ‘Een klomp met een zeiltje’. Miljoenen platen gingen er over de toonbank.

Het was Henny die het voortouw nam om samen een duet op te nemen. Wilma had daar aanvankelijk niet eens zoveel trek in, maar haar broer wist haar over te halen. Het resultaat is ‘Onze liefde’, over hoe die jaren van roem zijn geweest, wat daar van over is en wat er dan echt toe doet.

“Het was emotioneel”, blikt Henny Thijssen bij 1Twente terug op de opnamen. “En dat is te horen ook.” Een come-back is het volgens hem niet. “Optredens in het land zullen er niet komen. Dit is een afscheid van haar muziek, waar we met hart en ziel aan hebben gewerkt.”

Zwakke gezondheid

Wilma – die altijd onder haar voornaam bekend is geweest – telt inmiddels 65 lentes. Ze kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen en intussen is ze zo verzwakt dat zelfs het zingen moeilijk ging. “Henny hield me vast tijdens de opnames”, vertelt Wilma tijdens een fotoshoot in de achtertuin van haar broer. “Zonder hem was het niet gelukt.”

Blik vooruit

Haar broer Henny maakt zich zorgen, maar blikt ook vooruit. “Wilma weegt nog maar veertig kilo en krijgt sondevoeding om op te gewicht komen. Daarna gaan we de clip maken.” De lancering van ‘Onze liefde’ laat zodoende nog even op zich wachten.

Bizarre carrière

Voor Wilma wordt het de laatste keer dat ze muziek heeft opgenomen. Ze kan terugkijken op een haast bizarre carrière. Alleen al van haar eerste single werden 500.000 exemplaren verkocht. Ze zong in het Engels Japans en in Duits.

Inmiddels heeft ze de showbizz allang de rug toegekeerd. Al geniet ze nog volop van muziek, een passie die ze deelt met haar broer Henny. Wat resulteerde in een laatste single: niet voor de roem, zeker niet voor het geld, maar als afsluiting van Wilma’s carrière. Een liedje waar beiden hart en ziel in hebben gestoken: met tekst en uitleg hoe beiden het leven hebben beleefd.

bron: RTV oost.

Written by: Robert Vermeulen

Rate it

Vorig bericht

Tip van Theet

Tip van Theet week 31-2022

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘Franz Joostink – Blijf jij vannacht bij mij’.Franz Joostink (Arnhem - 41 jr.) De in 1981 geboren Arnhemse volkszanger had het zingen al vroeg in de genen zitten. Al vroeg stond Franz Joostink wekelijks op de bühne en brengt hij regelmatig nieuwe muziek uit onder het label van Het Hollands Geluid. Zijn unieke stemgeluid zorgt er dan ook voor dat elk feest, groot […]

today1 augustus 2022 53

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%